ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακά ΜΜΕ: Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να πυροβόλησαν Ελληνοκύπριο στη νεκρή ζώνη

Κυπριακά ΜΜΕ: Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να πυροβόλησαν Ελληνοκύπριο στη νεκρή ζώνη
Οι Τούρκοι φέρεται να πυροβόλησαν εναντίον πολιτών που βρέθηκαν στην πράσινη γραμμή INTIME / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τούρκοι στρατιώτες σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν Ελληνοκύπριο, στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Ποταμιάς.

Σύμφωνα με το SigmaLiveτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (5/2) και ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι, ενώ στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Κοινοτάρχης της Ποταμιάς Ιωάννης Μηνά επιβεβαίωσε το περιστατικό και σημείωσε ότι ο Ελληνοκύπριος φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για πολίτη ο οποίος μαζί με άλλους βρέθηκε εντός της νεκράς ζώνης σε σημείο που δεν φυλάσσεται από την Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα τρια άτομα βρίσκονταν με αυτοκίνητο μέσα σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου. Κάποια στιγμή διέφυγαν κατά πολύ κατά μήκος της πράσινης γραμμής με αποτέλεσμα να τους πλησιάσει ένα όχημα του κατοχικού στρατού με την συνοδεία ενός λευκού πολιτικού οχήματος.

Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να οπισθοχωρούν και στην συνέχεια οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ο ένας στον ώμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ