ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Χιλιάδες κάτω από τα συντρίμμια – Θα στηθούν καταυλισμοί για τους αστέγους

Σεισμός Τουρκία: Χιλιάδες κάτω από τα συντρίμμια – Θα στηθούν καταυλισμοί για τους αστέγους
1.300 κομάντος του τουρκικού στρατού επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές με την συνδρομή ακόμη 600 ειδικών – εργαζομένων σε λατομεία προκειμένου να υποστυλωθούν κτίρια AΠΕ-ΜΠΕ/EPA/REFIK TEKIN

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σημερινό σεισμό των 7,7 βαθμών στη Νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τουρκικού υπουργείου εσωτερικών και άμυνας 9.698 άτομα – σωστικά συνεργεία – και ειδικές μονάδες του στρατού έχουν σταλεί στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες κάτω από τόνους μπάζων.

Τουλάχιστον 216 σωστικά οχήματα κάθε τύπου βρίσκονται καθ’ οδόν για την περιοχή η οποία έχει εδώ και 6 ώρες κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 2.824 κτίρια τα οποία έχουν καταρρεύσει εδώ πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κτιρίων που έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και θεωρούνται ακατάλληλα προς χρήση.

1.300 κομάντος του τουρκικού στρατού επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές με την συνδρομή ακόμη 600 ειδικών – εργαζομένων σε λατομεία προκειμένου να υποστυλωθούν κτίρια τα οποία είναι στο όριο της κατάρρευσης αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των ειδικών μονάδων έρευνας που επιχειρούν στα κτίρια που έχουν γκρεμιστεί.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δοθεί εντολή για την δημιουργία καταυλισμών στα σημεία αλλά και να βρεθούν χώροι προκειμένου να στεγαστούν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι. Σημειώνεται πως η ευρύτερη περιοχή της νότιας Τουρκίας αναμένεται να πληγεί τις επόμενες ώρες και από έντονες χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ