ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος

Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος
Ο αριθμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς στη Τουρκία αυξάνεται δραματικά Screen grab / twitter

Συγκλονιστικά βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία .

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει ακριβώς τη στιγμή που πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος:

Oι δρόμοι στην Τουρκία μετά το σεισμό:

Ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία το πρωί, και τη νέα ισχυρότατη δόνηση των 7,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, αυξάνεται δραματικά όσο περνούν οι ώρες.

Οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, έπειτα από τη νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα (σ.σ. περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας) έφτασαν τους 2.300. Σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία, 1.541 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και 802 στη Συρία.

Εξάλλου, σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία υπηρεσιών διάσωσης της Τουρκίας, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν τουλάχιστον 7.634 τραυματίες και 2.834 κτήρια έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών της Τουρκίας (AFAD), ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται σε 1.541, μέχρι αυτή την στιγμή. Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Συρία ανέρχεται στους 802.

Το SANA αναφέρει 430 νεκρούς σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση και η ομάδα «Λευκά Κράνη», επίσημα γνωστή ως Πολιτική Άμυνα της Συρίας, ανέφερε 390 θανάτους σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση. Η εκπρόσωπος του OCHA, Μαντεβί Σουν-Σουόν είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον 170 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές.

Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Πάνω από 2.300 νεκροί ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ