ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες έσωσαν την 6χρονη αδελφή της νεκρής Φατμά

Σεισμός Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες έσωσαν την 6χρονη αδελφή της νεκρής Φατμά
Η οικογένεια βρίσκεται σε ένα κτήριο που έπεσε από τον σεισμό και σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, οι επιχειρήσεις γίνονται περίπου στα 7 μέτρα βάθος AP Photo/Francisco Seco

Απίστευτες εικόνες μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ, όπου σε ζωντανή σύνδεση μέσα σε λίγα λεπτά, η ελληνική ομάδα ΕΜΑΚ πραγματοποίησε δύο απεγκλωβισμούς των δύο αδελφών κοριτσιών με την 7χρονη Φατμά να μην καταφέρνει να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού, αλλά λίγα λεπτά αργότερα, οι Ελληνες διασώστες καταχειροκροτούμενοι, έβγαλαν ζωντανό το άλλο 6χρονο κορίτσι μετά από 37 ώρες στα χαλάσματα. 

Η επιχείρηση της ελληνικής ΕΜΑΚ στην πόλη Αλεξανδρέττα (Χατάι) της Τουρκίας, μπροστά μάλιστα στις κάμερες της ΕΡΤ ήταν κυριολεκτικά δραματική, με τους διασώστες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ να προσπαθούν να σώσουν την τετραμελή οικογένεια.



Ο 50χρονος πατέρας των κοριτσιών απεγκλωβίστηκε λίγο νωρίτερα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ακολούθησαν προσπάθειες να σωθούν και τα δύο παιδιά.

Η 7χρονη δεν κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανή, όμως, τα μαντάτα ήταν ευχάριστα για την 6χρονη αδερφή της που βγήκε στην αγκαλιά του Έλληνα διασώστη!

Στα συντρίμμια όπως έχει γίνει γνωστό βρίσκεται και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή.

Η οικογένεια βρισκόταν σε ένα κτήριο που έπεσε από τον σεισμό και σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, οι επιχειρήσεις έγιναν περίπου στα 7 μέτρα βάθος.

Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετείχαν 4 άνδρες της ΕΜΑΚ με την τετραμελή οικογένεια παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο.

Συγκλονιστικές οι εικόνες και από τα Άδανα. Εκεί διασώστες και εθελοντές με χαλιά και κουβέρτες μεταφέραν μπάζα από 13οροφο κτήριο που έχει πέσει προκειμένου να φτάσουν στο σημείο όπου ακούστηκε μια ανθρώπινη φωνή. Ωστόσο έφθασαν αργά, ο άνθρωπος είχε καταλήξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ