ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δημόσια ειρωνεία της Μπέρμποκ κατά του Σολτς για τα Leopard

Γερμανία: Δημόσια ειρωνεία της Μπέρμποκ κατά του Σολτς για τα Leopard
«Σκεφτόμουν να ντυθώ Leopard, αλλά μετά σκέφτηκα πως το γραφείο του Καγκελάριου δεν θα μου δώσει άδεια να ταξιδέψω για εβδομάδες», είπε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ (AP Photo/Markus Schreiber)

Άλλα λέει ο καγκελάριος της Γερμανίας και άλλα η Πράσινη υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στα εσωτερικά ζητήματα. Αυτή τη φορά, όμως, ο εμπαιγμός της Αναλένα Μπέρμποκ και το καυστικό της σχόλιο για τα άρματα μάχης και τον Όλαφ Σολτς σε εκδήλωση, προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα και αμήχανες αντιδράσεις.

Σε εκδήλωση όπου της απονεμήθηκε μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις για την περίοδο του... καρναβαλιού βρέθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία προκάλεσε γέλια, αλλά και αμηχανία σε σχόλιό της για τον Όλαφ Σολτς.

Συγκεκριμένα, κατά την παραλαβή του βραβείου της, επηρεασμένη ενδεχομένως και από το εύθυμο κλίμα της εκδήλωσης, η Μπέρμποκ θέλησε να ειρωνευτεί τον Γερμανό Καγκελάριο για τα άρματα μάχης τύπου Leopard και τη γενικότερη διαχείριση από την πλευρά του στην εξωτερική πολιτική της χώρας και την εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Σκεφτόμουν να ντυθώ Leopard, αλλά μετά σκέφτηκα πως το γραφείο του Καγκελάριου δεν θα μου δώσει άδεια να ταξιδέψω για εβδομάδες», είπε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.


Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται Σολτς και Μπέρμποκ, καθώς πέρα από τις διαφορές τους στα του πολέμου, η Μπέρμποκ, είχε προειδοποιήσει τον Σολτς από τον περασμένο Ιούλιο, ακόμη και για λαϊκές εξεγέρσεις στη Γερμανία, εφόσον διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ