ΚΟΣΜΟΣ

«Αυτό σημαίνει ανθρωπιά»: Ευγνωμοσύνη στην Τουρκία για τους Έλληνες διασώστες

«Αυτό σημαίνει ανθρωπιά»: Ευγνωμοσύνη στην Τουρκία για τους Έλληνες διασώστες
Το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης ενός 6χρονου κοριτσιού από την ελληνική αποστολή προβλήθηκε από το τουρκικό κανάλι Halk Tv με τον παρουσιαστή να λέει: «Εδώ αρχίζω να κλαίω» (AP Photo/Ghaith Alsayed)

Το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης ενός 6χρονου κοριτσιού από την ελληνική αποστολή προβλήθηκε από το τουρκικό κανάλι Halk Tv με τον παρουσιαστή να λέει: «Εδώ αρχίζω να κλαίω».

Το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης του κοριτσιού από την ελληνική αποστολή, που βρίσκεται στην Τουρκία (μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ) το οποίο προβλήθηκε σε live μετάδοση από την ΕΡΤ, παρουσιάστηκε στο κοινό από το τουρκικό κανάλι Halk Tv σε πρόγραμμα συνεχούς ροής.

Το βίντεο έπαιξε ολόκληρο χωρίς υπότιτλους με γενικό σούπερ ότι «η ελληνική ομάδα έσωσε ένα εξάχρονο κοριτσάκι». Ο παρουσιαστής Ισμαήλ Κιουτσουκκαγιά στο τέλος είπε «εδώ αρχίζω να κλαίω» δείχνοντας τον διασώστη στην οθόνη. Μάλιστα, σχολίασε για τους Έλληνες: «Αυτό σημαίνει ανθρωπιά».

Μέχρι στιγμής η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει να απεγκλωβίσει ζωντανά τρία παιδιά, ηλικίας 6, 11 και 15 ετών, καθώς και έναν 50χρονο άνδρα.

Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρούς έναν 40χρονο, έναν 17χρονο και ένα 7χρονο κορίτσι, την άτυχη Φατμέ, που παρά τις προσπάθειες το παιδί τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται μάλιστα να στείλει ακόμα ένα κλιμάκιο για βοήθεια στην δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού Τουρκία, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα καθώς πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ