Στο Λονδίνο ο Ζελένσκι: Θα συναντηθεί με βασιλιά Κάρολο και Σούνακ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται σήμερα τη Βρετανία για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον βασιλιά Κάρολο και να μιλήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί τα ουκρανικά στρατεύματα που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται στη Βρετανία σε μια περίοδο κατά την οποία το Κίεβο κάνει έκκληση στη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις.
Επιπλέον, ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο, σύμφωνα με το πρακτορείο PA Media, που επικαλείται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
«Η επίσκεψη του προέδρου Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί απόδειξη για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και τον αγώνα της χώρας του και απόδειξη για την άθραυστη φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας», ανέφερε ο Σούνακ σε ανακοίνωση.
Ο βρετανός πρωθυπουργός εξακολουθεί να αντιστέκεται στις εκκλήσεις του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία και έχει δεσμευτεί ότι θα επεκτείνει την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων ώστε να περιληφθούν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και πεζοναύτες.
Εξάλλου, η Βρετανία θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα περαιτέρω κυρώσεις που θα έχουν στόχο εκείνους που έχουν βοηθήσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να «συγκεντρώσει την προσωπική του περιουσία και εταιρείες που επωφελούνται από την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου».
Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ζελένσκι στο εξωτερικό από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: «Η μάχη συνεχίζεται, αντιστεκόμαστε», αναφέρει ο Ζελένσκι
Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του νέου Γερμανού υπουργού Άμυνας στο Κίεβο
Νέα BMW i3: Η Σειρά 3 αλλάζει εποχή και γίνεται ηλεκτρική
10:15
Η ώρα των επιτοκίων: Τι θα αποφασίσει η ΕΚΤ - Το «παράδειγμα» της Fed
10:14
«Φωτιά» πήραν τα καύσιμα: Σε υψηλό 3ετίας το φυσικό αέριο - Ξεπέρασε και τα 110 δολάρια το πετρέλαιο
10:09
Θεσσαλονίκη: Γονείς πλήρωσαν 7.000 ευρώ για βανδαλισμούς των παιδιών τους σε νηπιαγωγεία της Θέρμης (vid&pics)
10:08