ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης

Σεισμός Τουρκία: Ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης
Φωτογραφία από επιχείρηση σωστικών συνεργείων στην Τουρκία (AP Photo/Can Ozer)

Τέλος στις επιχειρήσεις διάσωσης στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία βάζει ο αυστριακός στρατός, λόγω της «όλο και πιο επικίνδυνης κατάστασης ασφαλείας».

Αυτό έγραψε στο Twitter εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μίχαελ Μπάουερ, τονίζοντας ότι η Μονάδα Διαχείρισης Καταστροφών των Αυστριακών Δυνάμεων (AFDRU) θα είναι και πάλι διαθέσιμη για περαιτέρω επιχειρήσεις διάσωσης όταν το περιβάλλον όπου επιχειρούν θα γίνει ασφαλές.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες και ανέφερε ότι οι αυστριακοί στρατιώτες έχουν βρει καταφύγιο σε έναν καταυλισμό μαζί με άλλες διεθνείς οργανώσεις και αναμένουν οδηγίες.

Περίπου 80 διασώστες από τις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην Αντιόχεια της Τουρκίας από τις 7 Φεβρουαρίου και έχουν ήδη απεγκλωβίσει 9 άτομα από τα χαλάσματα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ αυξάνεται συνεχώς ο δραματικός απολογισμός, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση έχουν χάσει τη ζωή τους 21.043 άνθρωποι.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δύο σεισμοί της Δευτέρας -ένας 7,8 Ρίχτερ και ένας 7,5 Ρίχτερ- ήταν τρεις φορές πιο ισχυροί από τη δόνηση στο Μαρμαρά το 1999, όταν και σκοτώθηκαν περίπου 17.000 άνθρωποι.

Ο συνολικός απολογισμός σε Τουρκία και σε Συρία ξεπερνά πλέον τους 24.500.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ