Τριήμερη επίσκεψη στο Πεκίνο από τον Ιρανό πρόεδρο για ενίσχυση των διμερών σχέσεων
Ανανεώθηκε:
Τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραΐμ Ραϊσί με στόχο να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις της χώρας του με τη βασική εμπορική της εταίρο, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Ραϊσί θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας (13/02) από την Τεχεράνη προς το Πεκίνο, έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου ομόλογού του Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.
Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), που διοργανώθηκε στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.
Στη διάρκεια αυτής της Συνόδου Κορυφής ο Ραϊσί είχε ταχθεί υπέρ της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων του Ιράν με την Κίνα, κυρίως στους τομείς «του πετρελαίου και της ενέργειας, των μεταφορών, της γεωργίας, του εμπορίου και των επενδύσεων».
Τον Μάρτιο του 2021 το Ιράν υπέγραψε με την Κίνα συμφωνία στρατηγικής και εμπορικής συνεργασίας διάρκειας 25 ετών, έπειτα από χρόνια συζητήσεων.
Η Κίνα είναι η βασική εμπορική εταίρος του Ιράν, ανέφερε το Irna βασιζόμενο στα επίσημα στοιχεία. Οι ιρανικές εξαγωγές προς την Κίνα έφτασαν τα 12,6 δισεκ. δολάρια και οι εισαγωγές τα 12,7 δισεκ. στη διάρκεια των δέκα πρώτων μηνών του ιρανικού έτους που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.
Στο Πεκίνο ο Ραϊσί θα έχει συνομιλίες με τον Σι, με Κινέζους επιχειρηματίες και Ιρανούς που ζουν στην Κίνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράκ: Διαμαρτυρία για το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία - Οκτώ οι τραυματίες
Στόχος ρουκετών τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ
SPONSORED
Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
14:47
Special show με τον Chris Isaak στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
14:37
Το Members Club στο Telekom Center Athens είναι το νέο σημείο αναφοράς της premium φιλοξενίας
14:30
Πρόστιμα συνολικού ύψους 295.898 ευρώ για απομιμήσεις και αθέμιτα κέρδη
14:29