Βρετανία: Παραιτείται η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον αναμένεται να παραιτηθεί αργότερα σήμερα από τη θέση της έπειτα από οκτώ χρόνια στην εξουσία, μετέδωσε το BBC.
Η Στέρτζον έγινε ηγέτης του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας μετά το δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, κατά το οποίο οι πολίτες τάχθηκαν σε ποσοστό 55% έναντι 45% υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρόσφατα ενεπλάκη σε διένεξη όσον αφορά τις πολιτικές για τους διεμφυλικούς μετά την υιοθέτηση από την Σκωτία της Μεταρρύθμισης Αναγνώρισης Γένους, η οποία καθιστά ευκολότερη νομικά την αλλαγή φύλου.
Η σκωτσέζικη κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Έτοιμη για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της η Σκωτία; Ναι, λέει η πρώτη υπουργός της
ΚΟΣΜΟΣ
Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας δρομολογεί η Σκωτία για τον Οκτώβριο του 2023
ΧΡΗΜΑ
Πασχαλινό εορταστικό ωράριο: Ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
01:00
ΧΡΗΜΑ
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30
ΕΛΛΑΔΑ
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τραμπ μετράει τις ώρες για την «κόλαση» στο Ιράν - Δεν πτοείται η Τεχεράνη από τις απειλές του
23:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ