ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: «Το δικό μας Τσέρνομπιλ» - Οργή για τον εκτροχιασμό τρένου με χημικά

Οχάιο: «Το δικό μας Τσέρνομπιλ» - Οργή για τον εκτροχιασμό τρένου με χημικά
«Αυτό είναι το δικό μας Τσέρνομπιλ», αναφέρουν οι κάτοικοι την ώρα που έχουν βρεθεί νεκρά 3.500 ψάρια AP Photo / Gene J. Puskar

Εξαγριωμένη είναι η κοινότητα του Οχάιο των ΗΠΑ, μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε επικίνδυνα υλικά, και οι κάτοικοι ανησυχούν για την απελευθέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ertnews.gr αναπάντητα μένουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με το ατύχημα αυτό, την ώρα που ο καπνός καλύπτει τον ουρανό της πόλης «Ανατολική Παλαιστίνη».

«Αυτό είναι το δικό μας Τσέρνομπιλ», αναφέρουν οι κάτοικοι την ώρα που έχουν βρεθεί νεκρά 3.500 ψάρια.

Φοβούνται πως έχουν απελευθερωθεί καρκινογόνες ουσίες και με κάθε σύμπτωμα, όπως πονοκέφαλος και τσούξιμο στα μάτια, τρομάζουν ακόμη περισσότερο.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης πραγματοποίησαν ελέγχους αλλά δεν έπεισαν όλους τους κατοίκους ότι ο αέρας και το νερό είναι ασφαλή.

Στην έκτακτη συνέλευση που έγινε στην περιοχή, περίμεναν από τους υπεύθυνους της σιδηροδρομικής εταιρείας να τους διαβεβαιώσουν ότι θα αποκαταστήσουν το πρόβλημα αλλά εκείνοι δεν εμφανίστηκαν, επικαλούμενοι απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οποιαδήποτε συνέπεια από το ατύχημα, θα είναι ορατή σε λίγα χρόνια, και ήδη πολλές οικογένειες, ειδικά εκείνες με παιδιά, αρνούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ