Ιταλία: Παραιτήθηκε η υφυπουργός παιδείας για σκάνδαλο παράνομης χρήσης κονδυλίων
Σε παραίτηση οδηγήθηκε η υφυπουργός ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της κυβέρνησης Μελόνι, Αουγκούστα Μονταρούλι, έπειτα από τον καταδικασμό της για παράνομη χρήση κονδυλίων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η ίδια ανήκει στο κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, της Ιταλίδας πρωθυπουργού, και η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε αφορά την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2014, όταν ήταν μέλος του περιφερειακού συμβουλίου του Πεδεμόντιου, με πρωτεύουσα το Τορίνο.
Σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, η Μονταρούλι κάλυψε με δημόσια χρήματα αγορές ακριβών ρούχων, τσαντών και ενός βιβλίου με συμβουλές για την προσωπική και σεξουαλική ζωή.
Η ίδια επιμένει ότι είναι αθωα, ότι δεν ζημίωσε τα δημόσια ταμεία και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση μέλους της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι, από την σύστασή της, τον περασμένο Οκτώβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπερλουσκόνι: Αθώος για τα πάρτι «μπούγκα μπούγκα» - Η απόφαση για τις γυναίκες
Ιταλία: Eπιστολή με απειλές κατά της ζωής του έλαβε ο Αντόνιο Ταγιάνι
SPONSORED
Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για κατηγορίες που σχετίζονται με τον πόλεμο
23:40
Εξαφανίστηκε 14χρονος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης - «Πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο»
23:29
Στη Βουλή η τροπολογία για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων βουλευτών – Τι προβλέπει
23:18
Ο Τραμπ ανέβαλλε νέα επίθεση στο Ιράν, αλλά δεν την ματαίωσε
23:15