Βασιλιάς Κάρολος: Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ έγραψε τον ύμνο για την τελετή στέψης του
Ανανεώθηκε:
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, ο Άγγλος συνθέτης που δημιούργησε τη μουσική για τα μιούζικαλ - υπερπαραγωγές «Cats», «The Phantom of the Opera» και «Evita», έγραψε τον ύμνο για την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου διασκευάζοντας εκκλησιαστική μουσική που ενθαρρύνει τους τραγουδιστές να προκαλέσουν έναν «χαρμόσυνο θόρυβο».
Το έργο του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ είναι ένα από τα δώδεκα νέα μουσικά κομμάτια που παρήγγειλε ο βασιλιάς Κάρολος Γ' του για τη σημαντική τελετή που θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.
Ο ύμνος του Άγγλου συνθέτη περιλαμβάνει στίχους προσαρμοσμένους από τον Ψαλμό 98 και έχει διασκευαστεί ειδικά για τη χορωδία και το εκκλησιαστικό όργανο του Αβαείου.
«Ελπίζω ο ύμνος μου να αντικατοπτρίζει αυτή τη χαρούμενη περίσταση» είπε ο Γουέμπερ σε δήλωση που διανεμήθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βασιλιάς Κάρολος: Βρέθηκε αντιμέτωπος με αντιμοναρχικούς διαδηλωτές
Καμίλα: Το εντυπωσιακό στέμμα με τα 2.200 διαμάντια στην τελετή στέψης του Καρόλου
Την υπόθεση του Γάλλου φυλακισμένου Βινατιέ θα εξετάσει η ο Πούτιν - Κατηγορείται για κατασκοπεία
20:09
Μελόνι: Eργαζόμαστε για την αναβολή της διάσκεψης Mercosur
20:00
Ιταλία: Εισιτήριο δύο ευρώ για την διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι από την 1η Φεβρουαρίου 2026
19:50
Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ένα ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε crypto
19:40