Ερντογάν για σεισμό στην Τουρκία: «Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν»
Ανανεώθηκε:
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα Τρίτη (21/2) δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τους περισσότερους από 42.000 θανάτους στους καταστροφικούς σεισμούς, που «ιδωπέδωσαν» Τουρκία και Συρία.
«Είναι καθήκον μας να καταστήσουμε υπόλογους εκείνους που διέπραξαν αδικοπραγίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν στη νότια επαρχία Οσμανίγιε.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη κριτική για καθυστερημένη αντίδραση στους φονικούς σεισμούς και για την πολεοδομική πολιτική της, καθώς χιλιάδες πολυκατοικίες κατέρρευσαν, εγκλωβίζοντας θύματα κάτω από ερείπια.
Την Δευτέρα (20/2), ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν 200.000 πολυκατοικίες σε στέρεα εδάφη και με βάση τις σωστές πρακτικές στις έντεκα επαρχίες που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία ανέρχεται σε 42.310.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν: Υπόσχεται να χτίσει 200.000 κατοικίες για τους σεισμοπαθείς
Στην Τουρκία ο Μπλίνκεν - Πέταξαν με Τσαβούσογλου πάνω από τις πληγείσες περιοχές
SPONSORED
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (07 Ιουνίου)
06:30
Αλλαγές από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
06:00
Tα εξεταστικά κέντρα των ειδικών Μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2026
05:00
Μέχρι πότε θα καταβληθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί – Ποιοι είναι δικαιούχοι
04:00