ΚΟΣΜΟΣ

Γκοντζίλα: Έπιασαν αλιγάτορα 1,5 μέτρου σε λίμνη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης

Γκοντζίλα: Έπιασαν αλιγάτορα 1,5 μέτρου σε λίμνη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης
Η NYC Parks, η αρχή που είναι υπεύθυνη για τους χώρους πρασίνου της μητρόπολης, είπε ότι το ζώο ήταν σε κακή κατάσταση, «πολύ ληθαργικό και πιθανώς σοκαρισμένο από το κρύο» όταν βρέθηκε NYC Parks

Ένας αλιγάτορας μήκους σχεδόν 1,5 μέτρου εντοπίστηκε σε μια λίμνη σε ένα πάρκο της Νέας Υόρκης.

Το ερπετό – με το παρατσούκλι Γκοντζίλα - εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από το προσωπικό στο Prospect Park του Μπρούκλιν.

Επικοινώνησαν με τις αρχές του πάρκου, οι οποίες στη συνέχεια έπιασαν τον αλιγάτορα στη λίμνη του πάρκου. Αργότερα μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.

Οι αλιγάτορες είναι εγγενείς στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, σε πολιτείες με ζεστό κλίμα όπως η Φλόριντα και η Λουιζιάνα. Την Κυριακή, οι θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη έφτασαν τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Η NYC Parks, η αρχή που είναι υπεύθυνη για τους χώρους πρασίνου της μητρόπολης, είπε ότι το ζώο ήταν σε κακή κατάσταση, «πολύ ληθαργικό και πιθανώς σοκαρισμένο από το κρύο» όταν βρέθηκε.

NYC Parks

Δεν είναι γνωστό πώς βρέθηκε ο αλιγάτορας στη λίμνη, αλλά η αρχή έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην απελευθερώνουν ζώα στα πάρκα της πόλης, κάτι που είπε ότι ήταν παράνομο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από τον αλιγάτορα, ο οποίος «αξιολογείται», είπε η NYC Parks.

Παράλληλα με τον «δυνητικό κίνδυνο» να αφήσουμε ζώα να πάνε στα πάρκα της πόλης, η άγρια ζωή που δεν είναι αυτόχθονη μπορεί «να οδηγήσει στην εξάλειψη των ιθαγενών ειδών και στην ανθυγιεινή ποιότητα του νερού», ανέφερε η αρχή.

Κάθε χρόνο, οι Urban Park Rangers σε όλη την πόλη ανταποκρίνονται σε περίπου 500 αναφορές που αφορούν ζώα, είπε η NYC Parks.

NYC Parks

ΔΗΜΟΦΙΛΗ