Ο OHE προειδοποιεί: «Ένας κόσμος χωρίς έλεγχο πυρηνικών είναι πολύ πιο επικίνδυνος»
Ανανεώθηκε:
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να επανέλθουν στην πλήρη εφαρμογή της συνθήκης New START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Στέφαν Ντουζαρίκ.
«Ένας κόσμος χωρίς έλεγχο πυρηνικών όπλων είναι ένας πολύ πιο επικίνδυνος, ασταθής κόσμος, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί αυτή η έκβαση, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επιστροφής στον διάλογο», τονίζει επίσης.
Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη αυτή.
Η New START είναι η τελευταία συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο, που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ. Η συνθήκη ορίζει ανώτατο όριο στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι δύο χώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πούτιν: Τι σημαίνει η απόφαση της Μόσχας για τα πυρηνικά και τι απαντά το ΝΑΤΟ
Πούτιν: Η Ρωσία αποσύρεται από τη Συνθήκη «New START» για τα πυρηνικά
Ο «χάρτης» πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Πάνω από 2,4 δισ. καταβάλλονται έως 27 Φεβρουαρίου
04:00
Δάνεια ελβετικού φράγκου: Τι να προσέξετε στους όρους μετατροπής τους σε ευρώ
03:00
Συντάξεις Μαρτίου: Όλες οι ημερομηνίες για την καταβολή στους δικαιούχους
02:00
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα κάνετε την αίτηση
01:00