Ουκρανία: Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι τον Ιούλιο
Την απόφαση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023, κοινοποίησε ο Ουκρανός πρέσβης στη Λιθουανία, Πέτρο Μπέστα.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ουκρανός πρέσβης στο τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο BNS την Τετάρτη (22/2), σημείωσε ότι το Κίεβο ελπίζει τα μέλη του ΝΑΤΟ να συμφωνήσουν «μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η Ουκρανία να γίνει μέλος του οργανισμού Βορειοατλαντικού άξονα».
Στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου αναμένεται να παραστούν οι περισσότεροι ηγέτες του NATO, ανακοίνωσε το γραφείο της προεδρίας της Λιθουανίας. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδίως το Κίεβο αυτήν την Δευτέρα (20/2).
Σημειώνεται ότι, ο Ζελένσκι έχει μεταβεί δύο φορές στο εξωτερικό από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, μία φορά στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο του 2022 και άλλη μία στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπάιντεν στο Κίεβο: Πώς κρατήθηκε μυστική η αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
12:01
Θεσσαλονίκη: 57χρονος πρόσφερε ζωή με τον θάνατο του - Οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανα του
11:46
Φωκίδα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων
11:33
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20