ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τεράστια σιδερένια μπάλα βρέθηκε σε παραλία - Κανείς δεν ξέρει τι είναι

Ιαπωνία: Τεράστια σιδερένια μπάλα βρέθηκε σε παραλία - Κανείς δεν ξέρει τι είναι
Η παραλία Σιραχάμα στην Ιαπωνία, εκεί όπου ξεβράστηκε η περίεργη σιδερένια μπάλα AP Photo/Kiichiro Sato / Twitter

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι παραλιακής πόλης στην Ιαπωνία βλέποντας ξαφνικά μία τεράστια σιδερένια μπάλα να έχει ξεβραστεί στην ακτή. Την ίδια έκπληξη ένιωσαν και οι αστυνομικές Αρχές, καθώς δεν μπορούσαν να εξακριβώσουν ούτε τον ρόλο, αλλά ούτε την προέλευσή της.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για μία σφαίρα, με διάμετρο 1,5 μέτρο, η οποία «πυροδότησε» διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αρχικά ότι πρόκειται για κατασκοπευτικό μπαλόνι, UFO ή μια μπάλα από τη δημοφιλή σειρά manga «Dragon Ball».

Η αρχική εκτίμηση ότι πρόκειται για μια «αδέσποτη» νάρκη, ξεπεράστηκε γρήγορα καθώς οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτινών «Χ» για να εξετάσουν το εσωτερικό της και διαπίστωσαν ότι ήταν κούφιο.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σιδερένια μπάλα είναι εργαλείο κατασκοπείας από τη Βόρειο Κορέα ή την Κίνα.

Παράλληλα, η ύπαρξη δύο λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας - που δείχνουν ότι μπορεί να συνδέεται με κάποιο άλλο αντικείμενο - οδήγησε σε μια πιο… απλή εξήγηση: ότι πρόκειται για σημαδούρα που έμεινε να επιπλέει.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και άρχισαν να εξετάζουν εξονυχιστικά τη σιδερένια μπάλα, όταν μία κάτοικος την εντόπισε στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή, την ώρα που έκανε τη βόλτα της.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν πυροτεχνουργούς για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι Αρχές εξακολουθούν να αγνοούν τι είναι αυτή η τεράστια σιδερένια μπάλα ή από πού προήλθε. Εικόνες από το σημείο έχουν αποσταλεί στις ιαπωνικές αμυντικές δυνάμεις και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Ωστόσο, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής που κάνει συχνά τζόκινγκ στη συγκεκριμένη παραλία είπε ότι δεν κατάλαβε γιατί η μπάλα βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής καθώς: «Είναι στο ίδιο σημείο εδώ και έναν μήνα» είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο «NHK». «Προσπάθησα να τη σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ