ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: H selfie πιλότου που πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

ΗΠΑ: H selfie πιλότου που πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι
Στη φωτογραφία διακρίνεται ξεκάθαρα το μπαλόνι και τα πάνελ που κρέμονταν από αυτό Department of Defense via AP

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα μια selfie που τράβηξε ο πιλότος αεροσκάφους U2, το οποίο πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, το οποίο κατέρριψαν αυτό τον μήνα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας.

Η εικόνα τραβήχτηκε από τον Αμερικανό αεροπόρο μέσα από τον θάλαμο πτήσης καθώς το μπαλόνι είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σε μεγάλο ύψος.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ξεκάθαρα το μπαλόνι και τα πάνελ που κρέμονταν από αυτό, ενώ έχει αποτυπωθεί και η σκιά του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους που πετούσε πάνω από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε αρχικά από πολίτες πάνω από τη Μοντάνα και παρακολουθήθηκε από τις αμερικανικές αρχές καθώς κινούνταν σε όλη τη χώρα, προκαλώντας τελικά διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Αφού διήλθε από πολλές Πολιτείες και έφτασε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ο στρατός έκρινε ότι ήταν πιο ασφαλές να το καταστρέψει, καταρρίφθηκε με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Langley στη Βιρτζίνια.

Τα συντρίμμια του μπαλονιού εντοπίστηκαν και εξετάζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ