ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα έχει «βασικά» τελειώσει

Κίνα: Η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα έχει «βασικά» τελειώσει
Ο αριθμός των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχει διπλασιαστεί AP Photo/Mark Schiefelbein

Το «σχετικό» τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα κήρυξαν την Πέμπτη (23/2) οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν έχει ξεπεραστεί εντελώς καθώς εντοπίστηκαν 7 εισαγόμενα κρούσματα της υποπαραλλαγής XBB.1.5 του στελέχους της Όμικρον, από τις 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες αρχές σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, έκαναν λόγο γιΑ «μεγάλη αποφασιστική νίκη» της Κίνας επί της COVID-19 έδωσε το παράδειγμα για τα πολυπληθή κράτη σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τον έλεγχο.

Η Κίνα αναφέρεται σε νίκη καθώς ισχυρίζεται ότι η χώρα έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες θνητότητας στον κόσμο, με τους ειδικούς στη Δύση να διατυπώνουν αμφιβολίες για τα στοιχεία αυτά καθώς ο ιός πρόσφατα κατέγραψε έξαρση σε όλη τη χώρα.

Στην προσπάθεια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, η χώρα ενίσχυσε το υγειονομικό της σύστημα καθώς προβλεπόταν ότι ο ιός θα εξαπλωνόταν σε αγροτικές περιοχές, ενώ, ταυτόχρονα σε συνέντευξη τύπου οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας σχεδόν διπλασιάστηκε καθώς αυξήθηκε σε 404.000 από 198.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ