ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Σουλτς: Καταδικάζει τις απειλές των Τούρκων εναντίον Γερμανών βουλευτών

Μ. Σουλτς: Καταδικάζει τις απειλές των Τούρκων εναντίον Γερμανών βουλευτών
REUTERS

Καταδικάζει τις απειλές εναντίον των γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με επιστολή του προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Με μεγάλη ανησυχία έλαβα γνώση των σχετικών ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έγινε λεκτική επίθεση κατά ελεύθερα εκλεγμένων βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου λόγω της ψήφου τους και κατηγορήθηκαν γι αυτό”, αναφέρει ο κ. Σουλτς στην επιστολή του, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

“Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν θέση ως προς ένα θέμα στο πλαίσιο της εντολής τους δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες παρά τις τυχόν διαφορετικές απόψεις τους”, σημειώνει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και συνεχίζει:

“Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απόλυτη παραβίαση ενός ταμπού την οποία καταδικάζω απερίφραστα”.

“Ως πρόεδρος ενός πολυεθνικού, πολυεθνοτικού και πολυθρησκευτικού κοινοβουλίου παρακαλώ επιτρέψτε μου την ακόλουθη παρατήρηση: η ελεύθερη άσκηση της εντολής των βουλευτών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκών δημοκρατιών μας”, υπογραμμίζει ο κ. Σουλτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ