ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Πέθαναν τα δυο εγγόνια του Κενάν Ακίν που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού

Σεισμός Τουρκία: Πέθαναν τα δυο εγγόνια του Κενάν Ακίν που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού
Τα δύο αδέλφια ανασύρθηκαν νεκρά από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου AP Photo / Bernat Armangue, File

Με εκτενή ρεπορτάζ κάλυψε ο τουρκοκυπριακός Τύπος το θάνατο από τον σεισμό στην Τουρκία και την κηδεία, των δύο εγγονών του Κενάν Ακίν που υπήρξε «βουλευτής» και «υπουργός» Γεωργίας του ψευδοκράτους ενώ ήταν και ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού.

Πρόκειται για τα αδέρφια Ντορούκ και Αλπ Ακίν, που ανασύρθηκαν νεκρά από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, και κηδεύτηκαν στις 10 Φεβρουαρίου στη Γκαζιμάουσα.

Ευρέως στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε και η φωτογραφία του πατέρα τους, Οσμάν Ακίν, που κοίταζε για πολλή ώρα τη στολή και ανέπνεε τη μυρωδιά του γιου του, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της κυπριακής ιστοσελίδας sigmalive.com.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κενάν Ακίν, ήταν έναν από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996 στ΄ οδόφραγμα της Δερύνειας. Κατά του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Τουρκικών μυστικών δυνάμεων, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ καταζητείται από την INTERPOL, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού, έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη δέκα άτομα.

Το 2009, ο Ακίν όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον ήρωα Σολωμού τον στη Δερύνεια, αλλά δήλωσε προκλητικά πως:

«Θα τον πυροβολούσα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ