ΚΟΣΜΟΣ

Εμανουέλ Μακρόν: Το Παρίσι είναι στο πλευρό των Ουκρανών και εύχεται τη νίκη τους

Εμανουέλ Μακρόν: Το Παρίσι είναι στο πλευρό των Ουκρανών και εύχεται τη νίκη τους
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε μήνυμα «αλληλεγγύης» προς τους Ουκρανούς κατά την πρώτη επέτειο από την ρωσική εισβολή (AP Photo/Natacha Pisarenko, File)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε μήνυμα «αλληλεγγύης» προς τους Ουκρανούς κατά την πρώτη μαύρη επέτειο από την ρωσική εισβολή, ευχόμενος τη νίκη τους και την ειρήνη στη χώρα.

«Ουκρανές, Ουκρανοί, η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό σας. Στην αλληλεγγύη, στη νίκη και στην ειρήνη», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter, ένα μήνυμα που αναρτήθηκε και στα ουκρανικά και τα αγγλικά.

Εξάλλου το γραφείο του Γάλλου προέδρου ανήρτησε στο Twitter μια νυχτερινή φωτογραφία από την είσοδο του προεδρικού Μεγάρου, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η ουκρανική σημαία ανάμεσα στη γαλλική και την ευρωπαϊκή.

Ο Μακρόν είχε προσκληθεί να επισκεφθεί το Κίεβο κάποια στιγμή γύρω στην πρώτη επέτειο του πολέμου, κάτι που έπραξαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γαλλία Ομελτσένκο Βαντίμ.

«Δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει», επεσήμανε ο Βαντίμ, σημειώνοντας ότι ελπίζει σε μια επίσκεψη του Γάλλου προέδρου «πιθανόν τον Μάρτιο».

Ο Μακρόν μετέβη πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Κίεβο τον Ιούνιο και, σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές, επιθυμεί να επισκεφθεί ξανά την ουκρανική πρωτεύουσα όταν θα έχει να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις και όχι μόνο για συμβολικό σκοπό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ