ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ενδέχεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ενδέχεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν
Ο Τζον Κίρμπι τόνισε ότι το Ιράν επιδιώκει επίσης να αγοράσει επιθετικά ελικόπτερα, ραντάρ και εκπαιδευτικά μαχητικά αεροσκάφη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η Μόσχα ενδέχεται να παράσχει στο Ιράν μαχητικά αεροσκάφη και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό σε αντάλλαγμα για την εκτεταμένη υποστήριξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες ότι το Ιράν είχε στείλει πυροβολικό και άρματα μάχης στη Ρωσία τον Νοέμβριο και η Ρωσία προσέφερε μια «άνευ προηγουμένου αμυντική συνεργασία» σε αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη.

Τόνισε ότι το Ιράν επιδιώκει επίσης να αγοράσει επιθετικά ελικόπτερα, ραντάρ και εκπαιδευτικά μαχητικά αεροσκάφη.

Καταδίκη για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Σημειώνεται πως την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκάλεσε η Βόρεια Κορέα, με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Η Ουάσιγκτον διαμηνύει στην Πιονγκγιανγκ, οτι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Η Άντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, σε δήλωσή της ανέφερε πως ο πύραυλος, που εκτοξεύθηκε προς τη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, δεν αποτέλεσε άμεση απειλή όμως αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ