ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Εγκρίθηκε η 10η δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Συμφώνησε και η Πολωνία

ΕΕ: Εγκρίθηκε η 10η δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας -  Συμφώνησε και η Πολωνία
Η Σουηδία, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι εγκρίθηκε η 10η δέσμη κυρώσεων AP Photo

Αφού κάμφθηκαν και οι επιφυλάξεις της Πολωνίας, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για τη νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Ωστόσο, η συγκατάθεση της Πολωνίας δόθηκε υπό όρους και εξαρτάται από έξι σημεία, όπως μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο PAP, επικαλούμενο δηλώσεις του πρεσβευτή της χώρας Αντρέι Σάντος.

Νωρίτερα, Ευρωπαίοι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στις κυρώσεις, ούτε κατά την τρίτη ημέρα των διαπραγματεύσεών τους, επειδή η Βαρσοβία απέρριπτε το αίτημα της Ιταλίας για πιο χαλαρό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού καουτσούκ.

Μετά τις δηλώσεις του Σάντος, η Σουηδία, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι εγκρίθηκε η 10η δέσμη κυρώσεων.

«Η ΕΕ στέκει ενωμένη στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειάζεται», αναφέρεται στην ανάρτηση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσεως αλλά και μέτρα εναντίον οντοτήτων που στηρίζουν τον πόλεμο, διαδίδουν προπαγάνδα ή παραδίδουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ