ΚΟΣΜΟΣ

Le Soir: Τι ζήτησε η Καϊλή από οικείο της πρόσωπο – Πώς ενδεχομένως να παρέτεινε την προφυλάκισή της

Le Soir: Τι ζήτησε η Καϊλή από οικείο της πρόσωπο – Πώς ενδεχομένως να παρέτεινε την προφυλάκισή της
Η Soir αναφέρει επίσης ότι η Έλληνίδα ευρωβουλευτής του S&D θα έμενε, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Αντόνιο Παντσέρι, για μια εβδομάδα το 2017 ή το 2018 μαζί με τον ίδιο και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια του Mamounia © European Union

Σε νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή προχωρούν σήμερα βελγικές και ιταλικές εφημερίδες, αναδεικνύοντας κομμάτια από τις καταθέσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι αλλά και άλλα στοιχεία της έρευνας που έρχονται σιγά – σιγά στο «φως».

Μεταξύ των στοιχείων που παραθέτει η βελγική εφημερίδα Le Soir είναι πως η παρακολούθηση των επικοινωνιών της Εύας Καϊλή στις φυλακές Χάρεν, όπου κρατείται, αποκάλυψε πως η ευρωβουλευτής ζήτησε από οικείο της πρόσωπο της να βρει ένα κινητό τηλέφωνο και USB που βρίσκονταν σε κάποια από τις κατοικίες της.

Εκτιμά δε, πως ίσως και αυτός να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παρατάθηκε και η κράτησή της.

Οι συνήγοροι της κ. Καϊλή, Σβεν Μέρι και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Soir αναφέρει επίσης ότι η Έλληνίδα ευρωβουλευτής του S&D θα έμενε, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Αντόνιο Παντσέρι, για μια εβδομάδα το 2017 ή το 2018 μαζί με τον ίδιο και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια του Mamounia, στο Μαρακές.

Όλα τα έξοδα θα πληρώνονταν από τον Αμπντεραχίμ Ατμνούν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μετανοημένος, είχε αποφασιστεί από τον Αλ Μαρί σε συνάντηση στη Ντόχα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, να στηρίξει την ευρωπαϊκή εκστρατεία της Εύας Καϊλή –η ψηφοφορία έγινε στις 26 Μαΐου στην Ελλάδα– μέχρι έως 250.000 ευρώ.

Ελπίζοντας να μπορέσει να προσφέρει αργότερα μια υπηρεσία στους ευεργέτες της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα συμμετείχε στους βουλευτές της αντιπροσωπείας της Βουλής για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Πάντα σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αντόνιο Πατσέρι, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου, η ευρωβουλευτής θα ζητούσε από τον πρόεδρο της Fifa, Τζάνι Ινφαντίνο, να μεσολαβήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ώστε εκείνος να στηρίξει την κατάργηση βίζας για τους Καταριανούς που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν ξέρω αν το έκανε» είπε ο Παντσέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ