ΚΟΣΜΟΣ

Ευχές Πούτιν στα γενέθλια Ερντογάν: «Φίλε μου, μαζί συνεχίσουμε τα κοινά μας σχέδια»

Ευχές Πούτιν στα γενέθλια Ερντογάν: «Φίλε μου, μαζί συνεχίσουμε τα κοινά μας σχέδια»
Ο Πούτιν ευχαρίστησε δημόσια τον Ερντογάν για την «προσωπική του συμβολή» στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα γενέθλιά του που είναι σήμερα, 26 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, επαίνεσε τον ρόλο του για την προώθηση της συνεργασίας Μόσχας - Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, στις ευχές για τα γενέθλια που απέστειλε την Κυριακή, ο Πούτιν ευχαρίστησε δημόσια τον Ερντογάν για την «προσωπική του συμβολή» στην προώθηση των εποικοδομητικών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αγαπητέ μου φίλε, σε συγχαίρω και σου εύχομαι από καρδιάς για τα γενέθλιά σου», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος σε μήνυμα γενεθλίων προς τον Ερντογάν την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Republic World.

«Η Ρωσία εκτιμά τη συμβολή σας στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων και της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε συστηματικά και αμοιβαία, επωφελή κοινά σχέδια και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στην περιφερειακή και παγκόσμια ατζέντα», ανέφερε ο Πούτιν στην επιστολή που κοινοποιήθηκε από την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε επίσης καλή υγεία, ευτυχία, ευημερία και επιτυχία στον Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ