Γερμανία: Φέρνει αυτοκινούμενα πυροβόλα και αντικαθιστά αυτά που έστειλε στο Κίεβο
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε την Κυριακή πως θα υπογράψει συμβάσεις εντός του Μαρτίου για την αγορά αυτοκινούμενων πυροβόλων, προς αντικατάσταση εκείνων που στάλθηκαν εσπευσμένα πέρυσι στην Ουκρανία.
«Αν όλα πάνε όπως προβλέπεται, οι συμβάσεις (...) θα έχουν υπογραφτεί ως το τέλος του επόμενου μήνα», δήλωσε ο υπουργός στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Ο κ. Πιστόριους, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, δεν διευκρίνισε πόσα τέτοια συστήματα θα παραγγελθούν. Το 2022, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε στον ουκρανικό 14 αυτοκινούμενα βαριά πυροβόλα που κατασκευάζει η Krauss-Maffei Wegmann.
Η προκάτοχος του κ. Πιστόριους σκόπευε να καταθέσει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο προς έγκριση τη σύμβαση για την αγορά στα μέσα της χρονιάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστική καθαίρεση ανώτατου αξιωματικού από τον Ζελένσκι
Μεντβέντεφ: Η στρατιωτική ενίσχυση στο Κίεβο εγείρει κίνδυνο παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής
Τι αλλάζει στην διαπραγμάτευση servicers και οφειλετών: Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
01:00
Φαρμακείο αυτοκινήτων: Τι θα πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών από 1η Ιανουαρίου 2027
00:30
Ο Ρονάλντο επιστρέφει στην Εθνική Πορτογαλίας - Η πρώτη δήλωση μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του
23:59
KKE για συλλαλητήριο στην Αθήνα: Μήνυμα εναντίωσης στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ
23:50