Γερμανία: Φέρνει αυτοκινούμενα πυροβόλα και αντικαθιστά αυτά που έστειλε στο Κίεβο
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε την Κυριακή πως θα υπογράψει συμβάσεις εντός του Μαρτίου για την αγορά αυτοκινούμενων πυροβόλων, προς αντικατάσταση εκείνων που στάλθηκαν εσπευσμένα πέρυσι στην Ουκρανία.
«Αν όλα πάνε όπως προβλέπεται, οι συμβάσεις (...) θα έχουν υπογραφτεί ως το τέλος του επόμενου μήνα», δήλωσε ο υπουργός στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Ο κ. Πιστόριους, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, δεν διευκρίνισε πόσα τέτοια συστήματα θα παραγγελθούν. Το 2022, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε στον ουκρανικό 14 αυτοκινούμενα βαριά πυροβόλα που κατασκευάζει η Krauss-Maffei Wegmann.
Η προκάτοχος του κ. Πιστόριους σκόπευε να καταθέσει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο προς έγκριση τη σύμβαση για την αγορά στα μέσα της χρονιάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστική καθαίρεση ανώτατου αξιωματικού από τον Ζελένσκι
Μεντβέντεφ: Η στρατιωτική ενίσχυση στο Κίεβο εγείρει κίνδυνο παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής
Πετρούπολη: Συνελήφθη 31χρονος που προσπάθησε να βιάσει και λήστεψε 13χρονη σε στάση λεωφορείου
21:00
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών
20:48
Η Βρετανία εγκαινίασε έναν λογαριασμό στο TikTok με βίντεο απελάσεων μεταναστών
20:36
Το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση αγροτών με Χατζηδάκη, Τσιάρα
20:24