ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Νέα δόνηση 4,1 Ρίχτερ, ανοιχτά της Σμύρνης

Σεισμός Τουρκία: Νέα δόνηση 4,1 Ρίχτερ, ανοιχτά της Σμύρνης
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί απώλειες από τη νέα σεισμική δόνηση στην Τουρκία EMSC

Νέος σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/2) στο Αιγαίο Πέλαγος στα ανοιχτά της συνοικίας Φότσα της Σμύρνης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός εντοπίστηκε σε βάθος 10 χλμ. 4 km από την περιοχή Φότσα.

Στον σεισμό, που έγινε αισθητός και στη Σμύρνη και τις γύρω περιοχές, οι πολίτες της συνοικίας βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Milliyet.

«Η Δυτική Ανατολία είναι γεμάτη ρήγματα. Δεν έχουμε ζήσει ακόμη μεγάλους σεισμούς εκεί», δήλωσε ο σεισμολόγος Σικρού Ερσόι μιλώντας στο CNN TÜRK.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή καταρρεύσεις κτηρίων.

«Ένας σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην πόλη μας, τη Φότσα. Δεν λάβαμε καμία πληροφορία για απώλειες ζωής και περιουσίας», είπε ο δήμαρχος της πόλης.

Ένας νεκρός, τραυματίες και καταρρεύσεις κτηρίων μετά τα 5,2 Ρίχτερ

Ένας ακόμα σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία την Καθαρά Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χαθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 69.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ εξαιτίας του σεισμού κατέρρευσαν και αρκετά κτήρια στην επαρχία της Μαλάτιας.

«Ενας συμπολίτης μας δυστυχώς έχασε την ζωή του, 69 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιουνούς Σεζέρ.

«Κτήρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών Afad στο Twitter, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για περίπου 30 κτήρια.

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ότι κτίρια έχουν καταρρεύσει και ότι διεξάγονται έρευνες για τυχόν θύματα.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.04 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Afad.

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε 44.374 , σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, κατέστρεψε 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες και έπληξε και την γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Afad.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ