ΚΟΣΜΟΣ

Συλληπητήρια Μπάιντεν για την τραγωδία στα Τέμπη

Συλληπητήρια Μπάιντεν για την τραγωδία στα Τέμπη
«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε σήμερα μέσω του Twitter τα συλλυπητήριά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων.

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Τζιλ (σ.σ. Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία) και εγώ στέλνουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως συλλυπητήριαγια το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη με την σύγκρουση δύο τρένων έστειλαν στην Ελλάδα ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και μάλιστα με ένα tweet γραμμένο στα ελληνικά.

Ζαχάροβα: Συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό

Η Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε μέσω του λογαριασμού της στο Telegram τη βαθιά θλίψη και τον πόνο για την τραγωδία από τη σύγκρουση των τρένων στην περιοχή των Τεμπών.

«Με βαθιά θλίψη και πόνο η Ρωσία έλαβε την είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου η μετωπική σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας μεταξύ των πόλεων Λάρισας και Θεσσαλονίκης προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από τριάντα ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» έγραψε η Ζαχάροβα στον λογαριασμό της. Τα συλλυπητήριά τους για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη έστειλαν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ρομπέρτα Μέτσολα: Η σκέψη μας με τον ελληνικό λαό

Τα συλλυπητήριά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ