ΚΟΣΜΟΣ

Διαταγή εκκένωσης της πόλης Κουπιάνσκ της Ουκρανίας - Συνεχείς οι βομβαρδισμοί

Διαταγή εκκένωσης της πόλης Κουπιάνσκ της Ουκρανίας - Συνεχείς οι βομβαρδισμοί
H στρατιωτική διοίκηση του Χαρκόβου επεσήμανε ότι είναι «υποχρεωτική η απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά και των κατοίκων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνησή» AP Photo/Vadim Ghirda

Η Ουκρανία διέταξε την Πέμπτη (2/3) τους ευάλωτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη Κουπιάνσκ, στο βορειοανατολικό μέτωπο, η οποία από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να περιέλθει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση.

Ειδικότερα, η στρατιωτική διοίκηση του Χαρκόβου επεσήμανε ότι «η υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά και των κατοίκων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνησή τους ξεκίνησε στην κοινότητα του Κουπιάνσκ, λόγω του συνεχούς βομβαρδισμού της από τις ρωσικές δυνάμεις».

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, Ολέγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε ότι πολλές κοινότητες, μεταξύ των οποίων και το Κουπιάνσκ, βομβαρδίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Κουπιάνσκ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο. Πριν από τον πόλεμο ζούσαν εκεί περίπου 30.000 άνθρωποι. Οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη πριν από έναν χρόνο, όμως οι Ουκρανοί την απελευθέρωσαν τον Σεπτέμβριο του 2022, έπειτα από μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση. Οι ρωσικές δυνάμεις, μετά και την επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων, πέρασαν πρόσφατα με τη σειρά τους στην αντεπίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ