ΚΟΣΜΟΣ

Υπό έρευνα η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ για το φόρεμα που φορούσε στο Met Gala

Υπό έρευνα η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ για το φόρεμα που φορούσε στο Met Gala
Το 2021, η κυρία Οκάσιο-Κορτέζ έγινε πρωτοσέλιδο, όταν στην εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό φόρεμα που έγραφε τη φράση «Φορολογία στους Πλούσιους» («Tax The Rich») στο πίσω μέρος ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EFE/JUSTIN LANE

Υπό έρευνα από την επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής των ΗΠΑ είναι η βουλευτής  Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ για ισχυρισμούς ότι μπορεί να έχει παραβιάσει τους κανόνες του Κογκρέσου.

Η επιτροπή βρήκε «ουσιαστικό λόγο να πιστεύει ότι η Οκάσιο-Κορτέζ δέχτηκε ανεπίτρεπτα δώρα» που σχετίζονται με μια εκδήλωση μόδας. Η έρευνα επικεντρώνεται στην πληρωμή του φορέματος που νοίκιασε για να παρευρεθεί στο διάσημο Met Gala το 2021.

Η ίδια η βουλευτής αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Το 2021, η κυρία Οκάσιο-Κορτέζ έγινε πρωτοσέλιδο, όταν στην εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό φόρεμα που έγραφε τη φράση «Φορολογία στους Πλούσιους» («Tax The Rich») στο πίσω μέρος.

Το Γραφείο Δεοντολογίας του Κογκρέσου (OCE), ένα μη κομματικό παρατηρητήριο, εξέδωσε μια έκθεση την Πέμπτη (2/3) που λέει ότι η πολιτικός των Δημοκρατικών έλαβε το φόρεμα, μια τσάντα, παπούτσια και κοσμήματα για την εκδήλωση. Έλαβε επίσης υπηρεσίες μαλλιών, μακιγιάζ και μεταφοράς καθώς και διαμονή σε ξενοδοχείο για την εκδήλωση.

«Ενώ η κυρία Οκάσιο-Κορτέζ φαίνεται ότι έχει πλέον πληρώσει για την αξία ενοικίασης της ενδυμασίας που φορούσε στο Met Gala και για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που έλαβαν η ίδια και ο σύντροφός της σε σχέση με αυτήν την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου 2021, η πληρωμή για αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες δεν συνέβη παρά μόνο αφού η OCE επικοινώνησε μαζί της σχετικά με αυτή την έκθεση», ανέφερε η OCE σύμφωνα με το BBC.

«Εάν η βουλευτής Οκάσιο-Κορτέζ δέχτηκε ανεπίτρεπτα δώρα, τότε μπορεί να παραβίασε τους κανόνες της Βουλής, τα πρότυπα συμπεριφοράς και τον ομοσπονδιακό νόμο», συμπληρώνεται.

Το διοικητικό συμβούλιο του OCE συνέστησε τον Ιούνιο του 2022 στο Σώμα να επανεξετάσει τους ισχυρισμούς κατά της Οκάσιο-Κορτέζ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι την ερευνά, αν και δεν αποκάλυψε το αντικείμενο της έρευνάς της τότε.

Ο σύμβουλος της κυρίας Οκάσιο-Κορτέζ, Ντέιβιντ Μιτράνι είπε ότι η βουλευτής «βρίσκει αυτές τις καθυστερήσεις (στην πληρωμή) απαράδεκτες και έχει λάβει πολλά μέτρα για να διασφαλίσει ότι τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά».

«Ωστόσο, αν και είναι λυπηρό, αυτό το θέμα δεν φτάνει στο επίπεδο παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής ή του ομοσπονδιακού νόμου», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ