ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επέστρεψε στη συμμαχία των 6 η Μεράλ Ακσενέρ

Τουρκία: Επέστρεψε στη συμμαχία των 6 η Μεράλ Ακσενέρ
Επιστρέφει η Ακσενέρ στη «συμμαχία των 6» AP/Burhan Ozbilici

Σαρανταοκτώ ώρες κράτησε τελικώς η αποχώρηση της «λύκαινας» από την συμμαχία που εδώ και 13 μήνες έχουν συνάψει οι μεγαλύτερες δυνάμεις της τουρκικής αντιπολίτευσης. Η Μεράλ Ακσενέρ και το Καλό Κόμμα επιστρέφουν στον συνασπισμό ενάντια στον Ταγίπ Ερντογάν καθώς όπως φαίνεται βρέθηκε η χρυσή τομή σε όλα τα ανοιχτά θέματα.

Με βάση τα όσα διαρρέουν πηγές από το περιβάλλον της Μεράλ Ακσενέρ, το Καλό Κόμμα και η Πρόεδρός του φαίνεται να δέχονται την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου για την Προεδρία σε περίπτωση νίκης στις τουρκικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν με τα άλλα μέρη να έχουν αποδεχθεί την πρόταση Ακσενέρ και οι Δήμαρχοι Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης να έχουν και οι δύο θέση αντιπροέδρου στην συγκεκριμένη Κυβέρνηση.

Η Μεράλ Ακσενέρ μάλιστα δεν έμεινε στις διαρροές και δίνει ήδη το παρόν στο κτίριο που γίνεται η διάσκεψη της επονομαζόμενης «Εθνικής Συμμαχίας» στην Άγκυρα από την οποία αργότερα αναμένονται οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις για το σχήμα που θα βρεθεί απέναντι από τον Ταγίπ Ερντογάν στις κάλπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ