ΚΟΣΜΟΣ

Εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη ζήτησε η Άγκυρα για την επίσκεψη στη Συρία

Εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη ζήτησε η Άγκυρα για την επίσκεψη στη Συρία
Η επίσκεψη του Μίλι στην αμερικανική βάση, προκάλεσε την αντίδραση και της Δαμασκού AP Photo / Burhan Ozbilici

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ, κλήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να δεχτεί την ενόχληση της Άγκυρας από την επίσκεψη του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ζήτησε εξηγήσεις από τον Φλέικ, σχετικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στρατηγού Μαρκ Μίλι στη βορειοανατολική Συρία που το Σάββατο (4/3).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μίλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε μια αμερικανική βάση στη Συρία, με σκοπό να αξιολογήσει την αμερικανική αποστολή που έχει αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια στην περιοχή αυτή, για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και για να επανεξετάσει τις δικλείδες ασφαλείας που προφυλάσσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες από τυχόν επιθέσεις.

Η επίσκεψη του Μίλι στην αμερικανική βάση, προκάλεσε την αντίδραση και της Δαμασκού, με το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας να καταδικάζει την επίσκεψη αποκαλώντας την «παράνομη» και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ