ΚΟΣΜΟΣ

Αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές ο Κιλιτσντάρογλου με τις «ευλογίες» Ακσενέρ

Αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές ο Κιλιτσντάρογλου με τις «ευλογίες» Ακσενέρ
Έξω από τα γραφεία του Κόμματος Ευδαιμονίας, η συμμαχία της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι η υποψηφιότητα φέρει και τη σύμφωνη γνώμη της Μεράλ Ακσενέρ AP Photo

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο εκλεκτός των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Τουρκίας στις εκλογές που ανακοινώθηκαν για τις 14 Μαΐου από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, τα έξι κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2023.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι συμφώνησε με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολιτευτικής συμμαχίας αν επιστρέψει η χώρα στο κοινοβουλευτικό σύστημα.

Έξω από τα γραφεία του Κόμματος Ευδαιμονίας, η συμμαχία της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι η υποψηφιότητα φέρει και τη σύμφωνη γνώμη της Μεράλ Ακσενέρ.

Η επανέναρξη συνομιλιών

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, που έλεγε «πού είχαμε μείνει;», ο αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος (İyi parti), του ακροδεξιού προεκλογικού εταίρου των κεμαλιστών, Μπαχαντίρ Ερντέμ ανακοίνωσε την επιστροφή της προέδρου του Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, στο «Τραπέζι των Έξι», μετά από το αρχικό «διαζύγιο» της Παρασκευής.

Οι μητροπολιτικοί δήμαρχοι Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς και Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, επισκέφθηκαν την Ακσενέρ, στα γραφεία του Καλού Κόμματος προσπαθώντας να γεφυρώσουν το χάσμα που φάνηκε να δημιουργείται.

Για σήμερα Δευτέρα (6/3) ήταν προγραμματισμένο το μεγάλο ραντεβού των έξι ηγετών της Εθνικής Συμμαχίας της αντιπολίτευσης, με στόχο να ανακοινωθεί ο αντίπαλος του Ερντογάν, όπως και συνέβη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ