NYT: Φιλο-ουκρανική οργάνωση πίσω από την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream
Ανανεώθηκε:
Μια νέα πτυχή στην υπόθεση της δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 τον περασμένο Σεπτέμβρη, έδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που μέσω των ερευνών τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε «δάκτυλος» Πούτιν.
Αντιθέτως, φαίνεται ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται φιλο-ουκρανική οργάνωση, «ξεκαθαρίζουν» όμως, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή άλλων Ουκρανών αξιωματούχων στην επιχείρηση.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το επίσημο Κίεβο εμπλέκεται στην επιχείρηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά ούτε και ότι οι δράστες ενεργούσαν υπό τις οδηγίες οποιουδήποτε ουκρανικού κυβερνητικού αξιωματούχου.
Αυτό τουλάχιστον επικαλείται η εφημερίδα μέσω των πληροφοριών της από τους Αμερικανούς αξιωματούχους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δέκα ακόμη Leopard 2 στέλνει η Πολωνία στην Ουκρανία
Εν ψυχρώ εκτέλεση Ουκρανού στρατιώτη από Ρώσους καταγράφηκε σε βίντεο
Καταδίκη 8,5 ετών σε Ρώσο φοιτητή για αναρτήσεις με πληροφορίες για τον στρατό
Γαλλία: Υποχρεωτική η επαλήθευση ηλικίας στη Shein μετά από δικαστική απόφαση
17:05
Μακρόν: «Εάν αποτύχουν οι προσπάθειες Τραμπ, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον Πούτιν»
16:54
ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική υποκρισία η στήριξη στους αγρότες, ενώ υπερψηφίζει τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur
16:44
Μαρινάκης: Εκτεθειμένος ο κ. Ανδρουλάκης μετά την καταψήφιση της ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
16:39