Αντιδράσεις από Κίεβο και Μόσχα στο δημοσίευμα των NΥΤ για τους αγωγούς Nord Stream
Ανανεώθηκε:
Tο Κίεβο δεν έχει «καμία απολύτως ανάμειξη» στις επιθέσεις του περασμένου έτους στους αγωγούς Nord Stream και δεν έχει πληροφορίες για το τι συνέβη δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.
Οι δηλώσεις του Ουκρανού αξιωματούχου έγιναν με αφορμή δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο μια φιλο-ουκρανική οργάνωση ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.
Το δημοσίευμα δικαιολογεί διεξαγωγή διεθνούς έρευνας
Από την άλλη, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι το δημοσίευμα των New York Times σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream «...αποδεικνύει μόνο ότι η πρωτοβουλία μας για την έναρξη μιας διεθνούς έρευνας υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι απολύτως επίκαιρη».
Η Ρωσία σχεδιάζει να αιτηθεί ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου για το σχέδιο ψηφίσματός της που ζητά από τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα, δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
NYT: Φιλο-ουκρανική οργάνωση πίσω από την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream
Δώρο ζωής ανήμερα της Πρωτοχρονιάς από 44χρονο στη Θεσσαλονίκη
18:56
Κομοτηνή: Στο νοσοκομείο με τραύματα από σκάγια δύο κορίτσια 16 και 18 ετών
18:45
Κραν Μοντανά: «Δράμα άγνωστης κλίμακας - Από τις χειρότερες τραγωδίες» - Στους 47 οι νεκροί
18:33
Καιρός: Τα ρεκόρ που «έσπασαν» το 2025 - Οι χάρτες με τους 10 καύσωνες, παγετούς και βροχοπτώσεις
18:30