ΚΟΣΜΟΣ

Εκνευρισμός στη Μόσχα για δημοσιεύματα που αφορούν τον Nord Stream

Εκνευρισμός στη Μόσχα για δημοσιεύματα που αφορούν τον Nord Stream
Η ρωσική προεδρία έχει σαστίσει που αξιωματούχοι των ΗΠΑ κάνουν διάφορες υποθέσεις για το θέμα προτού καν γίνει έρευνα ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που αφορούν τις επιθέσεις εναντίον των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream αποτελούν μέρος μιας «συντονισμένης» προσπάθειας που έχει σκοπό να εκτραπεί η προσοχή, υποστηρίζει η Ρωσία

Την ίδια ώρα η ρωσική προεδρία έχει σαστίσει που αξιωματούχοι των ΗΠΑ κάνουν διάφορες υποθέσεις για το θέμα προτού καν γίνει έρευνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Προφανώς, οι δράστες της επίθεσης θέλουν να εκτρέψουν την προσοχή. Προφανώς, αυτό που βλέπουμε είναι συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης μέσω των ΜΜΕ», έκρινε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Πώς μπορούν αμερικανοί αξιωματούχοι να κάνουν υποθέσεις χωρίς να έχει γίνει καν έρευνα;», διερωτήθηκε.

Για τον κ. Πεσκόφ, οι χώρες που ήταν μέτοχοι στους αγωγούς μεταφοράς αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη οφείλουν να επιμείνουν να διενεργηθεί επείγουσα και διαφανής έρευνα.

«Ακόμα δεν μας έχουν επιτρέψει να συμμετάσχουμε ούτε μας έχουν ενημερώσει για την έρευνα. Μόλις πριν από μερικές ημέρες λάβαμε σημειώματα γι’ αυτήν από τους Δανούς και τους Σουηδούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Αυτό δεν είναι απλά παράξενο. Αναδίδει οσμή τερατώδους εγκλήματος», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ