ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τον Φινλανδό ΥΠΟΙΚ: «Μεθυσμένος σε δημόσιες εμφανίσεις»

Σάλος με τον Φινλανδό ΥΠΟΙΚ: «Μεθυσμένος σε δημόσιες εμφανίσεις»
Ο 56χρονος υπουργός αρνείται έντονα τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα αλκοολισμού (AP Photo/Francisco Seco)

Σάλο έχουν προκαλέσει αναφορές του φινλανδικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών της χώρας καταναλώνει τακτικά αλκοόλ εν ώρα καθήκοντος και εμφανίζεται μεθυσμένος σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις.

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, ο Mika Lintilä φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν απάντησε σε ερωτήσεις στο Εθνικό Κοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο και επίσης, ενώ παρακολουθούσε ένα γκαλά που φιλοξένησε ο βασιλιάς της Σουηδίας τον Μάιο.

Η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός πίνει τακτικά κρασί και μπράντυ κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών και ήταν εμφανώς μεθυσμένος κατά τη διάρκεια αρκετών δημόσιων εμφανίσεων.

Σύμφωνα με το Politico, ο 56χρονος υπουργός, ο οποίος είναι μέλος του Κοινοβουλίου για το Κόμμα του Φιλελεύθερου Κέντρου από το 1999, αρνείται έντονα τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα αλκοολισμού.

«Εάν βρισκόσασταν στο Κοινοβούλιο για 24 χρόνια, (ξοδεύοντας) περισσότερο από έξι χρόνια ως μέλος της κυβέρνησης, τότε μια τέτοια καριέρα δεν είναι δυνατή εάν το αλκοόλ διαδραματίζει τόσο μεγάλο ρόλο», δήλωσε ο Lintilä στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα YLE τη Δευτέρα.

«Το αλκοόλ δεν έχει επηρεάσει τα καθήκοντά μου με οποιονδήποτε τρόπο και δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι έχει επηρεάσει τα καθήκοντά μου», πρόσθεσε.

Στη Φινλανδία διεξάγονται γενικές εκλογές στις 2 Απριλίου και ο Lintilä δήλωσε ότι σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ