ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα «κουβαλούσε» έμβρυο επί 9 χρόνια στην κοιλιά της, έγινε πέτρα και πέθανε

Γυναίκα «κουβαλούσε» έμβρυο επί 9 χρόνια στην κοιλιά της, έγινε πέτρα και πέθανε
Η γυναίκα υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, το οποίο αποκάλυψε ένα νεκρό έμβρυο 28 εβδομάδων, το οποίο είχε μετατραπεί σε λίθινη μάζα AP Photo/Rogelio V. Solis, File

Αντιμέτωποι με ένα περιστατικό που όμοιό του δεν είχαν συναντήσει ξανά, ήρθαν γιατροί στις ΗΠΑ, όταν μια γυναίκα που νοσηλευόταν, διαπιστώθηκε πως επί 9 χρόνια κυοφορούσε έμβρυο, το οποίο μετατράπηκε σε πέτρα, μπλόκαρε τα έντερα της και τελικά έχασε τη ζωή της.

Όπως αναφέρει η thesun.co.uk, πρόκειται για μια 50χρονη πρόσφυγα από το Κονγκό, που έφτασε πρόσφατα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πήγε στο νοσοκομείο με κράμπες στο στομάχι, δυσκολίες στην πέψη και στομαχικές διαταραχές όταν κατανάλωνε τροφή.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, το οποίο αποκάλυψε ένα νεκρό έμβρυο 28 εβδομάδων, το οποίο είχε μετατραπεί σε λίθινη μάζα, είχε σφηνώσει στο κάτω μέρος της κοιλιάς της και πίεζε το έντερό της. Η ίδια αρνήθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, γιατί όπως είπε «δεν μπορούσε να το αντέξει η καρδιά της».

Σύμφωνα με την ίδια, όταν κατάλαβε πριν από 9 χρόνια ότι είχε χάσει το μωρό, γιατροί στον προσφυγικό καταυλισμό που ζούσε, την κατηγόρησαν ότι σκότωσε το μωρό της, ότι κάνει μάγια και ότι παίρνει ναρκωτικά. Από τότε άρχισε να φοβάται τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και αρνήθηκε οποιαδήποτε θεραπεία.

Έτσι, μετά από σχεδόν 14 μήνες πέθανε από υποσιτισμό, καθώς το έμβρυο μπλόκαρε τα έντερά της και δεν μπορούσε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

Σημειώνεται, ότι με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, η γυναίκα έπασχε από λιθοπαιδίο, με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1996 στο Journal of the Royal Society of Medicine να αναφέρει πως έχουν καταγραφεί μόνο 290 περιστατικά παγκοσμίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ