ΚΟΣΜΟΣ

Αδικαιολόγητα τα μαζικά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Αδικαιολόγητα τα μαζικά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
Είναι «αβάσταχτο να βλέπουμε αυτές τις βάρβαρες, αδικαιολόγητες επιθέσεις, σε μη στρατιωτικές υποδομές σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Ολίβια Ντάλτον AP Photo

Τα μαζικά ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων σήμερα στην Ουκρανία, είναι «βάρβαρα» και «αδικαιολόγητα», κατήγγειλε ο Λευκός Οίκος.

Είναι «αβάσταχτο να βλέπουμε αυτές τις βάρβαρες, αδικαιολόγητες επιθέσεις, σε μη στρατιωτικές υποδομές σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Ολίβια Ντάλτον, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Σημειώνεται ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια υπέστη διακοπή ρεύματος, εξαιτίας ρωσικού πυραυλικού πλήγματος, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (9/3) η ουκρανική εταιρεία Energoatom.

Ειδικότερα, ο πυρηνικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία, έχασε τη σύνδεσή του με το ουκρανικό σύστημα ηλεκτροδότησης, γεγονός το οποίο οι Ρώσοι αξιωματούχοι στην περιοχή αποδίδουν σε «προβοκάτσια».

«Η τελευταία γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησης κόπηκε λόγω των επιθέσεων με ρουκέτες» του ρωσικού στρατού, επεσήμανε η Energoatom, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή ο σταθμός (…) πέρασε σε κατάσταση «black out» για έκτη φορά μετά την κατοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ