ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Αμβούργο με πυροβολισμούς και νεκρούς σε εκκλησία μαρτύρων του Ιεχωβά

Μακελειό στο Αμβούργο με πυροβολισμούς και νεκρούς σε εκκλησία μαρτύρων του Ιεχωβά
AP Photo

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν έπειτα από πυροβολισμούς στο Αμβούργο. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ένας ή περισσότεροι δράστες άνοιξαν πυρ κατά ανθρώπων που βρίσκονταν σε εκκλησία μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή Άλστερντορφ.

Για την ώρα, δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Η αστυνομία έκανε λόγο για μια κατάσταση μεγάλης κλίμακας και κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή. «Αναζητήστε αμέσως καταφύγιο σε ένα κτήριο», είπαν οι γερμανικές Αρχές.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ τοπική και σύμφωνα με τη Bild τα θύματα είναι τουλάχιστον 7 και πάνω από 20 οι τραυματίες.

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν στην BILD πως ένας από τους δράστες (σ.σ. χωρίς να είναι ακόμη βέβαιο αν είχε και συνεργό) είναι νεκρός. Άγνωστο εάν τον σκότωσαν οι αστυνομικοί ή αυτοκτόνησε.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είναι πιθανότατα περισσότεροι από δύο και διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ υπάρχουν αναφορές για περισσότερους από 30 ανθρώπους που έχουν δεχτεί τα πυρά των δραστών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αλλεπάλληλους πυροβολισμούς στο κέντρο μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση: «Καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν την πληγείσα περιοχή Deelboge, αλλά και τις γύρω περιοχές και να μην βγαίνουν προς το παρόν έξω. Μείνετε όσο το δυνατόν μακριά από την περιοχή. Αναζητήστε αμέσως καταφύγιο σε κάποιο κτήριο. Πάρτε προσωρινά μαζί σας άτομα που μπορεί να κινδυνεύουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ