ΚΟΣΜΟΣ

Στους οκτώ οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Αμβούργο

Στους οκτώ οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Αμβούργο
Ο ένοπλος ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών και δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής AP Photo/Markus Schreiber

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα, από την ένοπλη επίθεση σε χώρο θρησκευτικής τελετής Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της αστυνομίας.

Ειδικότερα, σε νέα τους ανακοίνωση οι γερμανικές αστυνομικές αρχές σημειώνουν ότι ο δράστης «άνοιξε πυρ στους μετέχοντες σε τελετή», ενώ εκτιμάται ότι ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς τους, ανέφερε την Παρασκευή (10/3) το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Συμπληρώνει, δε, ότι ο ένοπλος ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών και δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής. Το Der Spiegel διευκρινίζει επίσης ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) για πυροβολισμούς σε κτίριο στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν επιτόπου ανέφεραν έναν ακόμη πυροβολισμό κατά την προσέγγισή τους στο κτήριο. Οι ίδιοι πάντως δεν πυροβόλησαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, με μηνύματος μέσω ειδικής εφαρμογής, ενημέρωσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, «προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ