ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες είναι οι πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της Γερμανίας

Ποιες είναι οι πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της Γερμανίας
Μία σύντομη αναδρομή στις επιθέσεις με νεκρούς σε Γερμανικό έδαφος την τελευταία εικοσαετία αποκαλύπτει πως, το ζήτημα στην χώρα είναι εξόχως ανησυχητικό AP Photo / Markus Schreiber

Επτά αθώοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα αγέννητο μωρό έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης (9/3) νεκροί από το όπλο ενός δράστη, ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε, στο Αμβούργο.

Η χρήση όπλων και κυρίως τα μαζικά «λουτρά αίματος» στην Γερμανία έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ καμία κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει τις απαντήσεις ασφαλείας, που ζητά ο Γερμανικός λαός.

Μία σύντομη αναδρομή στις επιθέσεις με νεκρούς σε Γερμανικό έδαφος την τελευταία εικοσαετία αποκαλύπτει πως, το ζήτημα στην χώρα είναι εξόχως ανησυχητικό.

Τον Απρίλιο του 2002, 17 άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους στην πόλη Έρφουρτ στην κεντρική Γερμανία όταν ένας 19χρονος θα εκτελέσει εν ψυχρώ 16 ανθρώπους μέσα σε σχολείο και στην συνέχεια θα βάλει τέλος στην ζωή του.

Τον Μάρτιο του 2009, ένας 17χρονος εκτέλεσε 15 ανθρώπους στο Βίννεντεν στην νοτιοδυτική Γερμανία στη συνέχεια έφυγε από το σημείο του μακελειού και όταν η αστυνομία τον εντόπισε αυτοκτόνησε.

Τον Μάρτιο του 2011, δυο αμερικανοί στρατιώτες θα χάσουν την ζωή τους από επίθεση ισλαμιστή μέσα σε λεωφορείο που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Τον Ιούλιο του 2016, ένας 18χρονος Γερμανοιρανός σκότωσε εννέα ανθρώπους, τους περισσότερους μουσουλμάνους, σε μία ακροδεξιά επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο.

Τον Οκτώβριο του 2019, ένοπλος με μίσος για τους Εβραίους άνοιξε πυρ έξω από συναγωγή την ημέρα του Γιομ Κιπούρ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους την ώρα που μάλιστα μετέδιδε ζωντανά το αποτρόπαιο έργο του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ένας 43χρονος σκότωσε εννέα ανθρώπους στην πόλη Χανάου σε μία επίθεση που και πάλι είχε ρατσιστικά κίνητρα. Αφού ολοκλήρωσε το στιγερό του έγκλημα επέστρεψε στο σπίτι του, σκότωσε την μητέρα του και αυτοκτόνησε.

Τα παραπάνω είναι τα σημαντικότερα περιστατικά ένοπλης βίας σε Γερμανικό έδαφος, τα οποία η Γερμανική αστυνομία δεν χαρακτηρίζει τρομοκρατία. Παρά, δε, την ολοκλήρωση των ερευνών και την εξιχνίαση των εγκλημάτων, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για το πως και που οι δράστες βρήκαν τα φονικά όπλα, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν τυφέκια πολεμικού τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ