ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία του Πριγκόζιν για ελλείψεις πυρομαχικών σε Wagner και ρωσικό στρατό

Ανησυχία του Πριγκόζιν για ελλείψεις πυρομαχικών σε Wagner και ρωσικό στρατό
Ο Πριγκόζιν εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση για την «ηρωική» αύξηση στην παραγωγή πυρομαχικών ASSOCIATED PRESS

Τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση Πούτιν, θέλησε να εκφράσει ο επικεφαλής των Ρώσων μισθοφόρων της WagnerΓιεβγκένι Πριγκόζιν, για την «ηρωική» αύξηση στην παραγωγή πυρομαχικών.

Ωστόσο δεν δίστασε να εκφράσει τις ανησυχίες του, για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι μαχητές του, όσο και ο ρωσικός στρατός συνολικά.

Ο Πριγκόζιν ανέφερε επίσης ότι η μισθοφορική οργάνωση Wagner, η οποία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες στη μάχη για ουκρανική πόλη Μπαχμούτ, έχει ανοίξει κέντρα στρατολόγησης σε 42 πόλεις της Ρωσίας.

«Ελέγχουμε το ανατολικό μέρος του Μπαχμούτ»

Τον πλήρη έλεγχο του ανατολικού τμήματος της νευραλγικής πόλης, Μπαχμούτ, έχει η φιλορωσική ομάδα μισθοφόρων της Βάγκνερ, σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της, Εβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν ανέφερε συγκεκριμένα στο Telegram πως «Μονάδες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner πήραν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Μπαχμούτ», ανέφερε ο Πριγκόζιν με ηχητικό μήνυμά του στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram.

Το Reuters σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία και πως ο Πριγκόζιν έχει στο παρελθόν ανακοινώσει πρόωρα κάποιες επιτυχίες των μισθοφόρων της εταιρείας του.

https://www.youtube.com/watch?v=cleSvBHuhyY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ