ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35

Το Ιράν θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35
Η Μόσχα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την είδηση, ούτε έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Τεχνολογικά εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 θα αγοράσει το Ιράν από τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσαν κρατικά ιρανικά ΜΜΕ, η Τεχεράνη έφτασε σε συμφωνία με τη Μόσχα για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-35 είναι τεχνολογικά αποδεκτά από το Ιράν και η χώρα μας έχει ολοκληρώσει ένα συμβόλαιο για την αγορά τους», μετέδωσε η Ραδιοφωνία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (ΙRIB) επικαλούμενη τη διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

Η Μόσχα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την είδηση, ούτε έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε τον περασμένο Ιούλιο με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη. Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών που δέχονται πιέσεις από τη Δύση.

Το Ιράν έχει παραδεχθεί την αποστολή μη επανδρωμένων αεροχημάτων στη Ρωσία, ωστόσο ισχυρίζεται ότι η προμήθεια αυτή έγινε πριν την εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα από την πλευρά της αρνείται ότι οι δυνάμεις της χρησιμοποιούν στην Ουκρανία ιρανικά drones, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ