ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλοι αστυνομικοί ψεκάζουν με χημικά τις κουβέρτες αστέγων καταγγέλει οργάνωση

Γάλλοι αστυνομικοί ψεκάζουν με χημικά τις κουβέρτες αστέγων καταγγέλει οργάνωση
Η οργάνωση Utopia 56 κοινοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα τις εικόνες που δείχνουν αστυνομικό να ψεκάζει τις κουβέρτες αστέγων Screen grab / twitter

Γάλλους αστυνομικούς καταγγέλει οργάνωση για τους μετανάστες, ο φακός της οποίας τους «συνέλαβε» να ψεκάζουν με δακρυγόνα, τα προσωπικά αντικείμενα αστέγων και αιτούντων άσυλο που είχαν κατασκηνώσει στο σταθμό του μετρό του Στάλινγκραντ στο Παρίσι.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Utopia 56 κοινοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στα κοινωνικά δίκτυα τις εικόνες που δείχνουν αστυνομικό να ψεκάζει τις κουβέρτες και τα προσωπικά αντικείμενα των αστέγων, καθιστώντας τα ακατάλληλα για χρήση. Η Γαλλική αστυνομία ξεκίνησε διοικητική έρευνα αφού αυτές οι εικόνες έγιναν viral στο διαδίκτυο.

Ο επικεφαλής στο Παρίσι της Utopia 56 Νικολάι Πόσνερ, ανέφερε για το περιστατικό μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France Info: «Επεμβαίνουμε καθημερινά σε αυτούς τους καταυλισμούς. Πριν από δύο ημέρες, είχαμε μια μεγάλη διανομή κιτ έκτακτης ανάγκης, που περιείχε κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειάζονταν οι άνθρωποι που ζουν στο δρόμο και τους οποίους γνωρίζουμε πολύ καλά».

Αυτή η «σπάνια» σκηνή που γυρίστηκε από την Utopia 56 έρχεται να επιβεβαιώσει τις «καταγγελίες που είχαμε πριν από χρόνια από ανθρώπους που αντιλήφθηκαν χημικά στα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ κοιμόντουσαν στο δρόμο ή αέρια που έπεσαν απευθείας στις σκηνές τους», συνεχίσε ο Νικολάι Πόσνερ.

«Επιτέλους! Θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια για τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει για πολλά χρόνια», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ισχυρή απόδειξη αποτελούν και οι αριθμοί κυκλοφορίας αστυνομικών οχημάτων που αποτυπώθηκαν στις εικόνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ