ΟΗΕ: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών
Ανανεώθηκε:
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τη δέσμευσή του στη λεγόμενη Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, να διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει σε ισχύ.
«Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και τη συνέχιση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από τις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης και του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Η Μόσχα τάσσεται υπέρ της ανανέωσης της συμφωνίας, αλλά αυτήν τη φορά μόνο για 60 ημέρες, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Βερσίνιν. Η συμφωνία, που ανανεώθηκε για 120 ημέρες τον Νοέμβριο, ισχύει μέχρι τις 18 Μαρτίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση ρωσικής αντιπροσωπείας με τον ΟΗΕ στη Γενεύη για τα ουκρανικά σιτηρά
SPONSORED
Τα άπαντα του Αριστοτέλη στα Αγγλικά με οικοδεσπότη το Πανεπιστήμιο Πατρών
15:55
«Καυτό» 48ωρο στη Βουλή: "Κλείδωσε" για την Παρασκευή η εξεταστική για τις υποκλοπές
15:55
Ηράκλειο: Συνελήφθη 23χρονος για τηλεφωνικές απάτες – Πάνω από 37.000 ευρώ η λεία του
15:53
Κακλαμάνης για δημοσιοποίηση διαλόγου Ανδρουλάκη-Δεμίρη: Κοινοβουλευτική εκτροπή έως ποινικό αδίκημα
15:45