ΚΟΣΜΟΣ

Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν; Επαναλάμβανε τις ίδιες προτάσεις σε ομιλία του

Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν; Επαναλάμβανε τις ίδιες προτάσεις σε ομιλία του
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα νέο περιστατικό με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί εκ νέου ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.

Κατά την εβδομαδιαία ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) την Τετάρτη (15/3), κόλλησε το μηχάνημα ανάγνωσης κειμένου (prompter).

Ως αποτέλεσμα, ο Ερντογάν επαναλάμβανε συνέχεια τις ίδιες προτάσεις, χωρίς να το αντιληφθεί.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Άντε ας πούμε πως αφήνουμε στην άκρη το γεγονός πως αυτό το άτομο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μπροστά στα συντρίμμια του σεισμού γεγονός το οποίο δείχνει πολιτικό θράσος, πολιτική αγένεια, πολιτική φιλοδοξία».

Και αμέσως μετά ξανά τα ίδια: «Άντε ας πούμε πως αφήνουμε στην άκρη το γεγονός πως αυτό το άτομο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μπροστά στα συντρίμμια του σεισμού γεγονός το οποίο δείχνει πολιτικό θράσος, πολιτική αγένεια, πολιτική φιλοδοξία...».

Αυτό συνέβη τουλάχιστον μία ακόμα φορά, όταν ο Ερντογάν είπε:

«Τα ψέματα τα οποία έχει πει αυτό το άτομο απαντήθηκαν με τις ανακοινώσεις που δόθηκαν με τις κρατικές υπηρεσίες, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και με τις δηλώσεις των ανθρώπων που έχει συνείδηση».

Και ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε: «Τα ψέματα τα οποία έχει πει αυτό το άτομο απαντήθηκαν με τις ανακοινώσεις που δόθηκαν με τις κρατικές υπηρεσίες, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και με τις δηλώσεις των ανθρώπων που έχει συνείδηση…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ