Η γερμανική Rheinmetall εξετάζει να ανοίξει εργοστάσιο βαρέων αρμάτων στην Ουκρανία
Ανανεώθηκε:

Το ενδεχόμενο να ανοίξει εργοστάσιο για την παραγωγή βαρέων αρμάτων μάχης Panther στην Ουκρανία συνεχίζει να εξετάζει η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall.
Στο Ντίσελντορφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall Άρμιν Πάπεργκερ επανέλαβε πως το Panther ενδέχεται να παραχθεί και στην επικράτεια της Ουκρανίας, παρότι ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται στη χώρα αυτή, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 22η Φεβρουαρίου 2022.
Η κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία θα απαιτούσε από 12 ως 14 μήνες, κατά τις δηλώσεις του κ. Πάπεργκερ. Η Rheinmetall, η κοινοπραξία της γερμανικής βιομηχανίας όπλων και του ουκρανικού κράτους, θα το ενοικίαζε για την κατασκευή των νέων αρμάτων. Ωστόσο, η παραγωγή τους θα απαιτούσε αρκετούς μήνες, κατά συνέπεια το Κίεβο δεν θα αποκτούσε τα βαριά άρματα αυτά παρά έπειτα από δύο χρόνια.
Πάντα σύμφωνα με τον κ. Πάπεργκερ, το εργοστάσιο θα προστατευόταν από ενδεχόμενα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα χάρη σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που κατασκευάζει η ίδια η Rheinmetall.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής βιομηχανίας όπλων έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου ούτε στην ουκρανική, ούτε στη γερμανική πλευρά. «Υποθέτουμε πως η απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες», εκτίμησε.
Ερωτηθείς αν η βιομηχανία του σχεδιάζει να κατασκευάσει τα νέα άρματα σε κάποια άλλη χώρα, ο κ. Πάπεργκερ απάντησε «ναι, είμαστε σε θέση να παράγουμε τα Panther στην Ουγγαρία». Απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανοί στρατιώτες ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στα άρματα Leopard 2

Πόλεμος Ουκρανία: Στρατιωτική ενίσχυση 89 αρμάτων μάχης και από την Τσεχία

Νορβηγία: Η χώρα θα στείλει οκτώ άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Παρίστανε τον επιχειρηματία, πλαστογραφούσε έγγραφα και έπαιρνε δάνεια
21:48
Βίντεο της δραματικής διάσωσης, στο φλεγόμενο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη
21:38
ΣΥΡΙΖΑ για Παπαθανάση: Κομπάζει πως ήρθε σε συμβιβασμό ενώ χιλιάδες χάνουν σπίτια
21:31
Νέες αμερικανικές κυρώσεις στην Λευκορωσία
21:20